Winkelwagen  

Klachten & Garantie

Garantie

Op onze tassen en sleeves geven wij twee jaar garantie, indien er onder normale omstandigheden gebruik van is gemaakt. Slijtage van leer en voering, kapotte ritsen, een ongeluk, diefstal, misbruik en andere door verkeerd gebruik veroorzaakte gebreken, die de verkopende partij niet te verwijten zijn, vallen niet onder de garantie en worden dus niet vergoed. 

Klachten

Ben je niet tevreden over een tas of sleeve die je hebt gekocht op www.plevierbusinessbags.com en vind je dat je daardoor aanspraak kan maken op onze 2 garantie? Neem dan contact met ons op door te mailen naar support@plevier.net. Omschrijf in deze e-mail de klacht, voeg een aantal duidelijke foto's en de aankoopbon of ordernummer toe. Op deze manier kunnen we je klacht sneller behandelen. Wij streven er naar om binnen 2 werkdagen contact met je op te nemen om tot een passende oplossing te komen. Dat kan zijn dat wij het artikel gaan herstellen of vervangen. Als het artikel niet meer in onze collectie is, dan zullen wij een ander artikel aanbieden. Mochten wij er aan de hand van de foto's niet uitkomen,  dan zullen wij je vragen het product naar ons op te sturen ter observatie en/of reparatie. Is de tas of sleeve aangekocht via een van onze dealers, dan kan je bij hun terecht met je aankoopbon. Zij zullen dan verder contact met ons opnemen.

Valt je tas of sleeve niet meer onder garantie, dan kunnen wij deze voor je laten herstellen met originele Plevier onderdelen. Neem hiervoor contact op via support@plevier.net, omschrijf de klacht en voeg duidelijke foto's toe van de tas of sleeve.